Correctie-/steun zolen

Wij leveren steunzolen van Step Forward Orthotics, deze worden al sinds 1974 in de Verenigde Staten aangeboden maar zijn sinds kort ook leverbaar in Nederland. Deze zolen zijn volgens een totaal ander concept als gangbare zolen, zo zijn ze niet plat maar verend, hierdoor wordt de voet niet lui maar moet deze actief blijven. Ze passen in 90% van uw schoenen.

Kenmerken en voordelen
Een foute stand van de voet kan pijnklachten in voeten, knieën, heupen, rug, nek en schouders veroorzaken.

De meeste steunzolen geven alleen passieve steun aan de voet. Naast het geven van steun activeren de zolen van Step Forward de voet. Door de flexibiliteit van de zolen worden de spieren getraind. Hierdoor worden de voeten sterker en verbeterd de voetstand en de balans.


Er bestaan 3 voetbogen; de mediale, laterale en transversale voetboog. De mediale voetboog vormt de holte onder de voet. De laterale boog ligt parallel daaraan aan de buitenzijde. De transversale boogligt vlak achter de tenen. Alle drie de voetbogen worden waar nodigig gecorrigeerd en getraind voor een goede voetstand.Enkels en Knieën
Dit zijn beide scharniergewrichten. Door de voet die doorzakt of een holstand heeft worden deze niet zijwaards belast en worden problemen voorkomen en/of verholpen.
Lage Rug
Lage rugpijn is veel voorkomend en de meeste klachten zijn te wijten aan een slechte houding. Met de Step Forward zolen zal u een onmiddelijke verbetering van de houding ervaren.
Ischias
Dit is een zenuwpijn die begint in de rug en via de bil doorloopt tot in het been. Dit word vaak gezien bij mensen met rugklachten en een doorgezakte voet.
Bekkenscheefstand
Een bekkenscheefstand kan veel problemen veroorzaken, zoals een beenlengteverschil of scoliose. Er zijn inmiddels ook op dit vlak goede resultaten behaald door het gevrbuik van Step Forward zolen.
Andere aandoeningen
Gedurende de jaren hebben we van dokters en therapeuten goede ervaringen gehoord over het succes van de zolen. Vraag ons naar de ervaringen over de klachten die u ervaart.

Omdat de voet actiever is tijdens het lopen ervaren veel klanten een betere doorbloeding van de voeten.

Wat voor voet heeft u?

Een holvoet
Een holvoet onstaat door te strak gespannen spieren onder de voet. Wanneer u de Step Forward zolen gebruikt verminderd u de spierspanning en zal, na verloop van tijd, het voetgewelf wat afvlakken tot een normale hoogte.

Een ideale voet
Een ideale voetstand betekend dat het gewicht goed over de voet verdeeld is. Dit is wat we met deze zolen willen bereiken.

Een platvoet
Een platvoet ontstaat door te slappe spieren in de voet. Wanneer u Step Forward zolen gebruikt ontwikkelt en versterkt u deze spieren en zal, na verloop van tijd, het voetgewelf stijgen tot een meer normale hoogte.

Bekende voetproblemen

Hielspoor
Pijn onder de hiel bij het opstaan 's morgens of na even gezeten te hebben. Er is sprake van irritatie van de spieraanhechting op de hiel. Dit kan zelfs leiden tot kalkvorming op het hielbot, hielspoor. Step Forward zolen pakken de oorzaak aan; ontspanning en training van de voetspieren.


Hallux Valgus
Een verkeerde manier van afwikkelen, veroorzaakt door inzakking van de voetgewelven, kan een Hallux Valgus veroorzaken. De grote teen groeit dannaar buiten en drukt de tweede teen weg. De zool samen met een simpele oefening zorgen voor pijnvermindering en een langzame verbetering van de stand van de grote teen.


Hamertenen
Door te veel druk op de bal van de voet komen de tenen in een hamerstand te staan. Het breedtegewelf van de voorvoet is dan ingezakt. De zool corrigeerd corrigeert het breedtegewelf waardoor de stand van de tenen kan verbeteren.


Morton's neuroom
Een brandend gevoel, tinteling of pijn in de voorvoet wat doortrekt naar de tenen wordt veroorzaakt door een Morton's neuroom. Dit is een zenuwinklemming bij de tenen door het inzakken van de voet. De zolen corrigeren de stand waardoor de druk direct van de zenuw af is.


Eelt en Likdoorns/Eksterogen
Eelt is het resultaat van teveel druk. Likdoorns zijn kleine hardere plekken waar eelt naarbinnen groeit. Een pedicure kan beide weghalen echter de Step Forward zolen verminderen deze overmatige druk waardoor eeltvorming en likdoorns voorkomen kunnen worden.


Aanmeten

De zolen bestaan in veel verschillende maten. Bij het aanmeten wordt een voetafdruk van beiden voeten gemaakt. Zo wordt inzicht verkregen in de stand van de voet, worden drukpunten in kaart gebracht en kan een inschatting worden gemaakt wat dit betekent voor de stand van het lichaam. De uiteindelijke maat wordt bepaald op de voet zelf. Het kan voorkomen dat u voor de linker en rechtervoet twee verschillende maten krijgt, dit is echter een uitzondering. Tijdens het aanmeten krijgt u verdere uitleg over de werking van de zolen en worden uw vragen natuurlijk beantwoord. Het aanmeten is gratis en geheel vrijblijvend!

Garantie

Step Forward zolen zijn bijzonder en van goede kwaliteit. U heeft 10 jaar! garantie op het kapot gaan van de zolen. In de praktijk is gebleken dat ze tot 15 jaar mee kunnen gaan bij normaal gebruik. Uw voeten zullen wel moeten wennen aan deze zolen, bij aanschaf krijgt u instructies van ons voor dit proces. Afhankelijk van een aantal factoren kan het tot 2 maanden duren totdat u er de gehele dag op kunt lopen. Mocht het zo zijn dat u er niet aan kunt wennen dan hebben wij een teruggave regeling, waarbij u het grootste gedeelte van de aanschafprijs terug krijgt.

Medisch advies

Symptomen kunnen veroorzaakt worden door veel verschillende oorzaken. Alleen een bevoegd arts kan een diagnose stellen over uw klachten. Op deze site/pagina vind u uitleg over in welke gevallen de Step Forward zolen u kunnen helpen, echter dit is geen medisch advies!

Prijs: € 295,-

Na aanschaf vinden wij het plezierig als u nog af en toe langs komt voor het maken van voetafdrukken, zo kunnen we de verbeteringen (afhankelijk van uw specifieke voetproblemen) goed volgen. Onze klanten zijn zeer tevreden over dit fantastische product. Voor velen is het eindelijk een echte oplossing!!
Voordelen Step Forward zolen:
 • Steun aan de drie voetbogen.
 • Knie, Heup & rug in 1 lijn.
 • Licht en flexiebel.
 • Levensduur 10-15 jaar.
 • Eenvoudig verwisselbaar.
 • Past in 90% van uw schoenen.
 • Versterkt de voet.
 • Niet absorberend.
 • Ideale steun en balans.
 • Verbetering houding.
 • Comfortabel om te dragen.
 • Duurzaam product.
 • 1 paar volstaat.
 • Langdurig voordeel.
 • Geen geur opname/afgifte.
Pedicure Mariët

Westlaan 26
2641 DM Pijnacker


Tel. 06 15 20 16 18
info @ pedicuremariet.nl

Er is voldoende gratis parkeergelegenheid in de directe omgeving, ook kunt u twee uur Gratis parkeren in parkeergarage Ackershof